Find us on Facebook

龔SIR Q & A

年輕人的突破方法
(個案分享) 阿Roy是上我課的學員,今天28歲,現做活動助理,月薪約一萬,曾做過多項工作,文員、私人助理、導遊、侍應等,很多時工作半年或一年都會轉工,有時甚至轉行,他自己都知道自己的問題。 但這麼多年來都未清楚自己的方向。每份工做了一段時間後都覺得不太適合自己,又或覺得賺錢不多,發展不大。 年近三十,阿Roy覺得自己仍一事無成,由於賺錢不多,令他一直以來都儲不到錢,阿Roy自己表示..
要賺大錢,就不要「賺差價」!
(龔成問答信箱) Q: 成哥,常聽你講話〔賺差價並非真正的投資〕這個概念,你話賺差價無用,可能我造詣尚淺,沒有到您的境界,但都好想知點解? 龔成老師: 你停留在「賺差價」概念,這不怪你,因為你與99%人一樣,從小開始以「現金」為財富的唯一單位,但可以話你知,如果你有機會接觸多d有錢人,又或睇有錢人寫有關財富概念的書,你就會發現佢地對財富的理解會一般人唔同。 佢地唔..
讀者問答:入不敷支求突破
  龔成課程【投資倍升股課程】:http://www.80shing.com/course.php ..

Copyright © 2021 龔成老師|致富平台
All rights reserved.